Bremseservice

Bremsesystemet er noe av det aller viktigste når det gjelder bilens sikkerhet, og bremsefunksjonen må derfor til enhver tid fungere som den skal. La derfor fagfolk sjekke bremsene dine med jevne mellomrom.

Her i Norge er det lovpålagt at alle biler skal ha to ulike bremsesystemer, parkeringsbrems og kjørebrems. Mens parkeringsbremsen i mange tilfeller er mekanisk, er kjørebremsen hydraulisk.

Bremsesystemet består av mange komponenter

Ettersom bremsesystemet er konstruert med bremseklosser som kommer i kontakt med bremseskiver av metall, er det flere komponenter i systemet som kan slites ut over tid. Derfor bør du ikke vente til du for eksempel hører ulyder fra bremsene med å sjekke om alt er som det skal med bremsene på bilen din.

Slik fungerer bremsene på bilen din

Når du tråkker på bremsepedalen, trykkes bremseklossene mot bremseskivene for å redusere farten eller stoppe. De aller fleste biler har hydrauliske bremser, som er et komplisert system som i tillegg til bremseklosser og bremseskiver består av bremsevæske, bremseslange og bremsestag. Alle disse delene slites og de kan ta skade av salt som spruter opp fra veiene.

Bremseklossene slites på lik linje med mønsteret i dekkene dine. Når det bare er 3 mm belegg igjen på bremseklossene, bør de skiftes ut. Som regel skifter man også bremseskiver når man skifter bremseklosser, men det er ikke alltid det er nødvendig. Bremsevæsken bør byttes minst annethvert år.

Så ofte bør du ha bremseservice

Det finnes ingen fasit på hvor regelmessig du bør ha en bremseservice på bilen din, men etter hver vinter er uansett et smart valg. De ulike komponentene i bremsesystemet slites avhengig av hvor mye og hvordan du kjører. Hvis du for eksempel kjører mye i byen, hvor bremsene må brukes hyppig, slites delene raskere enn
hvis du kjører mest langturer, som for eksempel på motorvei.

Stikk innom oss på Gudimbil og la kompetente mekanikere utføre en profesjonell bremseservice, for å finne ut om noen av delene i bremsesystemet på bilen din bør skiftes før det oppstår problemer.

Husk at slitte eller defekte bremser kan skape livsfarlige situasjoner både for deg og dine medtrafikanter.